GÖRSEL İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ

PROGRAMLAR - Radyo ve Televizyon Yapımcılığı (II. Öğretim) - Basım ve Yayım Teknolojileri

RADYO VE TELEVİZYON YAPIMCILIĞI

Radyo ve Televizyon; toplumu bilgilendiren, yönlendiren, genel kültüre katkıda bulunan en önemli iletişim araçlarıdır. Bu programın amacı; öğrencilerimize Radyo–TV yayın teknolojisini tanıtmak, çekim yapan, kayıt eden, gösteren cihazlar yanında, genel stüdyo ortamı ile tanıştırmaktır. Bunların yanında; program yapımı, çekimi, kurgu uygulamaları gibi temel bilgileri vermektir.


Radyo-TV yayımcılığına yönelik kavramlarının anlatıldığı programın temelini; radyo TV yayımcılığına giriş, görüntü yönetmenliği, kurgu, radyo ve televizyon için metin yazma teknikleri, ışık, radyo-televizyon haberciliği, bilgisayar (alana yönelik), mesleki yabancı dil, güzel sanatlar gibi kuramsal ve uygulamalı dersler oluşturmaktadır.


İki yıllık eğitimin sonunda her öğrenci bitirme projesi olarak televizyon, radyo programı, belgesel, kısa film ya da alanla ilgili kurumsal bir çalışma yaparak proje hazırlamaktadır. Öğrencilerimiz staj döneminde radyo ve TV yayını yapan işletmelerde ya da alana yönelik yapım şirketleri ve ajanslarda işe başlamaktadırlar. Staj süresince yaptıkları uygulamalarla deneyim sahibi olarak iş hayatına daha güvenilir adım atmaktadırlar.

Radyo Televizyon Programcılığı programının amacı radyo ve televizyon kurumlarına nitelikli ara eleman yetiştirmektir. Mezunlarımız; yönetmen yardımcılığı, yapım asistanlığı, senaryo  ve metin yazarlığı, muhabirlik, kameramanlık yapabilmekte ses ve ışık sorumlusu olarak kamu ile özel radyo ve televizyonlarda iş bulabilmektedirler.

 

Radyo ve Televizyon Yapımcılığı Programı (İkinci Öğretim)Ortak Ders Yeterlik Tablosu İçin Tıklayınız.

Radyo ve Televizyon Yapımcılığı Programı (İkinci Öğretim) Ders Yeterlikleri Tablosu için Tıklayınız.

Radyo ve Televizyon Yapımcılığı Programı (İkinci Öğretim)Ders İçerikleri İçin Tıklayınız.

 

BASIM VE YAYIM TEKNOLOJİLERİ

Bu programın amacı; basım tekniklerini takip eden, sektörün ihtiyaç duyduğu grafik tasarım, basım ve yayım konusunda her türlü donanımı kullanabilen nitelikli insan gücü yetiştirmektir. Programda, teorik ve uygulamalı olarak basım ve yayım teknikleri, baskı teknolojisi, grafik tasarım, masaüstü yayıncılık dersleri verilmektedir.


Matbaa teknikeri unvanını kazanan mezunlarınız basım ve yayımcılık sektöründe, baskı ve baskı sonrası üretim yapan işletmelerle, kamu ve özel matbaaları, ajanslar ve basım malzemeleri tedarikçi işletmelerinde iş bulabilmektedirler.

 

Basım ve Yayım Teknolojileri Programı Ortak Ders Yeterlik Tablosu İçin Tıklayınız.

Basım ve Yayım Teknolojileri Programı Ders Yeterlikleri Tablosu için Tıklayınız.

Basım ve Yayım Teknolojileri Programı Ders İçerikleri İçin Tıklayınız.

 

background image